Opdrachten en instellingen backup maken of overkopieren naar nieuwe installatie

Alle opdrachtinstellingen en applicatie instellingen worden in bestanden bewaard. Deze bestanden kunnen worden geback-upt of gekopieerd worden naar een andere machine met het download geinstalleerd. 

Locatie bestanden

De opdrachten staan in de profielmap van de aangemelde (desktop) gebruiker. De exacte locatie kan op de volgende manier worden gevonden:

  1. Ga naar Algemeen → Instellingen
  2. Klik op het laatste tabblad ("Folder structuur en logbestanden" )
    De locatie staat bij het type "Opdrachten".

Ieder opdracht heeft zijn eigen bestand met de file-extensie .audiojob. Deze kunnen gekopieerd worden naar een nieuwe machine of voor de backup worden gebruikt.

Vergeet niet eventuele audiovormgevingsbestanden mee te kopieren. 

De instellingen van de applicatie worden ook in de profielmap van de (desktop) gebruiker opgeslagen in het bestand 'user.config'. De locatie van dit bestand is:

C:\Users\<username>\AppData\Local\RTVAudioDownloadTool\Settings\user.config

Als het gaat om een nieuwe machine met de download tool en de professionele editie wordt gebruikt met een geldige licentie, dan kan de huidige licentie los gekoppeld worden aan de nieuwe machine. Hiervoor kan een verzoek worden gedaan door te mailen naar info@rtvsoftware.nl met daarin de installatiesleutel van de nieuwe installatie. De installatiesleutel is zichtbaar met net Info-venster en begint met AUDIODOWNLOAD.

Gerelateerde artikelen: