Over de RTV AudioDownload Tool

De RTV AudioDownload Tool is een softwareproduct voor het ophalen van ingesproken audiobestanden bij verschillende audioleveranciers.  De RTV Audiodownload Tool is uniek voor het direct toepassen van audiovormgeving aan een opgehaald audiobestand. Een informatief audiobestand met audiovormgeving kan dan direct worden gebruikt voor uitzending. Het zijn met name radiostations die deze tool gebruiken.

Het proces van downloaden van informatie en deze direct te voorzien van eventuele audiovormgeving gebeurt automatisch volgens een tijdschema of op commando (trigger) van de audioleverancier.

Radiostations gebruiken deze tool vaak voor het downloaden van nieuws-, weer-, en verkeersbulletins, uitzendingen en andere ingesproken audiobestanden.

Het voorzien van audiovormgeving bestaat uit jingles, achtergrondmuziek, pingles tussen nieuwsberichten en meer.

Overzicht van eigenschappen van de download tool in het kort:

  • Een ingesproken audiobestand kan worden gedownload vanaf een webserver (http), FTP server, lokaal/netwerk of door de leverancier aangeboden aan de download tool.
  • Uitvoeren van audioprocessen aan het gedownload audiobestand zoals het optimaliseren van de modulatie (gain) of trimmen op stiltes.
  • De uitkomst is een audiobestand naar het formaat MP3, Wave of FLAC.
  • Het resultaat wegschrijven naar meerdere doelmappen (naar automatisering en studio als voorbeeld)
  • Het proces van downloaden gebeurt ieder uur volgens een tijdsscehma. Dit kan ook op command (trigger) door een audioleverancier. Bijvoorbeeld urgente audioberichten zoals breaking news of spookrijder informatie.
  • Verschillende regels voor bewaking zoals weghalen van oude audiobestanden.

De RTV Audiodownload Tool werkt met audioleveranciers zoals de ANWB, ANP, NOS, HetRadionieuws en buitenlandse audioleveranciers.

Let op. Videobestanden worden niet ondersteund door de RTV AudioDownload Tool