Over de RTV AudioDownload Tool

Met de RTV AudioDownload Tool worden audiobestanden bij leveranciers van audioberichten gedownload.   Met name radiostations gebruiken de tool voor het downloaden van nieuws-, weer-, en verkeersbulletins, uitzendingen en andere audiobestanden bij levernacier of andere bronnen. De download kan een gedownload audiobestand tevens voorzien van audiovormgeving (dat is het audiobestand voorzien jingles, achtergrondmuziek etc.).

De download tool bevat verder beperkte mogelijkheden voor het bewerken van het gedownload audiobestand (bijvoorbeeld trimmen van stiltes aan het begin en einde).

Overzicht van eigenschappen van de download tool:

  • Het audiobestand kan worden gedownload van een webserver (http), FTP server, vanaf eigen computersysteem of lokaal netwerk (LAN)
  • Audiohandelingen uitvoeren aan het gedownload audiobestand zoals het optimaliseren van de modulatie (gain) of trimmen op stiltes.
  • Audiobestand converteren naar formaat MP3, Wave of FLAC.
  • Gedownload audiobestand wegschrijven naar meerdere doelmappen (naar automatisering en studio als voorbeeld)
  • Het downloaden gebeurt automatisch. Standaard wordt ieder uur het audiobestand gedownload. Dit kan ook op trigger/notificatie van een audioleverancier. Bijvoorbeeld urgente audioberichten zoals spookrijders van verkeersinformatiediensten.
  • Vanuit de audioleverancier kan aan een gedownload audiobestand een geldigheid worden meegegeven. Is deze verlopen? Dan verdwijnt het audiobestand.


Let op. De RTV AudioDownload Tool werkt uitsluitend met audiobestanden. Videobestanden worden niet ondersteund.