Hoe weerbericht voorzien van eigen filler of pingles tussen ieder nieuwsbericht

Voor audiovormgeving is de een mogelijkheid om tussen nieuwsitems een pingle toe te veogen en het weerbericht (het laatste "nieuwsbericht") te voorzien van een aparte filler. Een voorwaarde is dat de download tool de tijdposities moet weten van momenten wanneer een nieuw nieuwsitem of weerbericht wordt opgelezen. De download tool berekend dit op basis van minimale stiltes tussen de nieuwsitems en nieuwsitem naar weerbericht.

Voorbeeld: een nieuwsbulletin kan er zo uitzien:

Aankondiging
(stilte van min. tijd)
Nieuwsitem #1
(stilte van min. tijd)
Nieuwsitem #2
(stilte van min. tijd)
(andere nieuwsitem ..)
(stile van min. tijd tussen ieder daaropvolgend nieuwsitem)
(weerbericht)
(stilte van min. tijd)
Afkondiging

De minimale stilteperiode tussen nieuwsitems of laatste nieuwsitem en weerbericht bepalen de positie voor pingel of weerbericht filler. De nieuwslezer(es) moet dus tussen ieder item een minimale stilte in acht nemen voor de herkenning. Het laatste "nieuwsitem" is dan weerbericht en kan dus een aparte filler krijgen. 

Sommige audio leveranciers zoals NOS, Novum, ANP doen (helaas) niet aan minimale stiltes tussen nieuwsitems en voor weerbericht. Voor meer informatie kan eventueel contact op worden genomen met de audioleverancier. Deze functionaliteit is ook meer bedoeld voor nieuwsbulletins die de omroep zelf produceert.

Tip: gebeurt het dat een aankondiging voor het weerbericht ook als een lossitem wordt gezien, gebruik dan de optie "item minimale duur". Zie Audiovormgeving

De instellingen omtrent de stitles kan per opdracht worden ingesteld bij "audiovormgeving":

Met instelling min. stilte wordt aangegeven de minimale stilte is tussen de nieuwsitems. Waarbij het daaropvolgend nieuwsitem of weerbericht een modulatie kent van min. modulatie tijd waarbij de modulatie minimaal dB audio is ingevuld bij stilte grens.

De minimale modulatie is nodig voor bijvoorbeeld een zucht, kuchtje niet te laten detecteren als een nieuw nieuwsitem.

Verder is het van belang van het downloaded of geproduceerd audiobestand geheel is voorzien van alleen gesproken audio (geen audiovormgeving al in het bronbestand etc.).