RTVUitzendingen

RTVUitzendingen is een softwareoplossing voor het beschikbaar stellen van eerder uitgezonden radioprogramma's via de omroepsite. Ook wel bekend als "ondemand". Afspelen gebeurt in een webspeler of ter download aangeboden.

RTVUitzendingen kan ook gebruikt worden voor het centraal bijhouden van een radioprogrammering. Via API kunnen gegevens worden opgevraagd.

Het proces voor het beschikbaar stellen van uitzendingen gebeurt geheel automatisch d.m.v. een Windows tool (RTVUitzendingen tool) die meestal in de studio of uitzendstraat staat te draaien. Beheer voor de tool gebeurt via beheer portal. En met de meegeleverde open-source PHP scripts kan de omroep de uitzending-gemist dan in eigen site implementeren.

Uitzendingen worden als stream aangeboden aan een webplayer (HTMl5). Eventueel kunnen uitzendingen ook als download worden aangeboden (podcasting).

Tenslotte kent RTVUitzendingen een API voor het beschikbaar stellen van data aan andere systemen. 

RTVUitzendingen is gratis en biedt uitsluitend een basisset voor de implementatie. Enige kennis van PHP/MySql en configuratie d.m.v. XML is wel een must.

Inhoudsopgave


Zoek in documentatieRecentelijk geupdatet pagina's